Výroční valná hromada SDH Veselí nad Lužnicí - 26. listopadu 2004

           Výroční valná hromada Sboru dobrovolných hasičů ve Veselí nad Lužnicí se uskutečnila v pátek 26.listopadu 2004 v klubovně hasičské zbrojnice. Na úvod starosta SDH pan Stanislav Kaisler přivítal hosty, ředitele územního odboru HZS Jihočeského kraje v Táboře pana ing. plk. Zdeňka Dvořáka, vedoucího odboru represe územního odboru HZS Jihočeského kraje v Táboře pana mjr. Jana Pípala, náměstka starosty Okresního sdružení hasičů pana Jiřího Šustra, náměstka starosty okrsku Veselí nad Lužnicí pana Miloslava Petáka. S mírným zpožděním se dostavil i starosta Města Veselí nad Lužnicí pan Petr Hynek.
           Zprávu o činnosti za uplynulý rok, ve které shrnul výsledky činnosti od minulé valné hromady přednesl velitel SDH a JSDHO pan Jaroslav Březina ml. . Zprávu Kontrolní a revizní rady SDH předložil její předseda pan Josef Srnec. Starosta SDH pak krátce zhodnotil fungování Sboru v uplynulých pěti letech a poděkoval odstupujícímu výboru a kontrolní a revizní radě za práci, kterou v tomto období odvedli.
           Pod vedením předsedy volební komise pana Karla Macka pak byl ve volbách zvolen nový výbor a kontrolní a revizní rada na období 2005 - 2010. Dále byli navržení a zvolení kandidáti do orgánů okrsku a okresu a také delegáti na Valnou hromadu okrsku Veselí nad Lužnicí a Shromáždění delegátů Sborů dobrovolných hasičů okresu Tábor.
           Předsedkyně návrhové komise paní Martina Jakešová poté přednesla návrh Plánu činnosti SDH na rok 2005. Někteří členové našeho sboru pak z rukou pana Šustra převzali Medaile za věrnost za svou dlouholetou činnost. Pamětní medaili ke 140. výročí založení prvního českého Sboru dobrovolných hasičů pak převzal také jednatel našeho SDH pan František Klouda.
           V diskusi, která následovala, vystoupili všichni hosté, většinou také s hodnocením uplynulých pěti let. Členové SDH se zajímali zejména o stav vybavení zásahové jednotky města a rozpočet zásahových jednotek na příští rok a také o stavu jednání o možnosti koupě nové cisterny pro zásahovou jednotku. Tématem diskuse se stala i možnost stavby nového objektu pro Dům dětí a mládeže, který s námi "dočasně" sídlí v budově hasičské zbrojnice.
           Na závěr oficiální části jednání Valná hromada schválila Usnesení. Pak již následovalo občerstvení a volná zábava, která se protáhla v případě těch nejvytrvalejších až do ranních hodin.

Několik fotografií z Valné hromady si můžete prohlédnout ve Fotogalerii našeho webu.


Rubrika: Co se děje, Aktualizace: 28.11.2004; 15:34:07   -Začátek stránky-   -Zpět-