Slavnostní valná hromada SDH Veselí n.L. - 12. říjen 2001
      V pivnici Arabela se uskutečnila slavnostní valná hromada našeho sboru, na které jsme si připomněli, že v letošním roce je to již 120 let od chvíle, kdy naši předchůdci založili první dobrovolný hasičský sbor v našem městě. Starosta sboru čtením úryvků z pamětních knih Sborů dobrovolných hasičů Veselí nad Lužnicí a Mezimostí nad Nežárkou, oživil v paměti přítomných dobu, kdy se poprvé občané našich měst začínali sdružovat, aby lépe mohli chránit svá obydlí a majetky proti požárům i jiným živelným pohromám.
      Dalším bodem programu bylo vyznamenání těch hasičů, kteří se zasloužili o rozvoj dobrovolné hasičské v práce v našem městě. Předána byla řada vyznamenání mnoha členům našeho sboru. To nejvýznamnější z nich, Řád svatého Floriána, převzal z rukou starosty Okresního sdružení hasičů v Táboře pana Karla Měchury dlouholetý bývalý velitel našeho sboru, v současnosti jeho jednatel, pan František Klouda. Ten pak přijal od všech členů našeho sboru také blahopřání ke svým letošním sedmdesátým narozeninám. Pan Klouda je členem našeho sboru od roku 1948 a je jeho velikou zásluhou to, že v současnosti náš sbor funguje takřka na výbornou a má tolik aktivních členů, protože to byl on, kdo většinu z nich již od kroužků mladých požárníků vychovával a vštěpoval jim lásku k hasičině. Dědo - děkujeme.
      Ke gratulacím se připojili i další významní hosté, zástupce starosty města Veselí n.L. pan Novák, velitel územního odboru Hasičského záchranného sboru v Táboře pan Dvořák a velitel úseku represe HZS Tábor pan Pípal.

Úvodní projev starosty SDH.

Kompletní seznam vyznamenaných.

Snímky z akce hledejte ve Fotogalerii.
Rubrika: Co se děje, Aktualizace: 14.10.2001; 20:46:51   -Začátek stránky-   -Zpět-