I.kolo soutěže v požárním sportu - Dráchov 26.5.2001
I.kolo soutěže v požárním sportu pro okrsek Veselí nad Lužnicí letos v rámci oslav stého výročí založení pořádá Sbor dobrovolných hasičů v Dráchově.
27.5.2001 Ve fotogalerii jsou doplněny nějaké fotky z této soutěže.
27.5.2001 Zpracoval jsem oficiální výsledky. Kompletní je můžete stáhnout zde (formát Word 97, velikost 50kB). Pokud chcete vidět výsledky ve vašem prohlížeči, zde jsou celkové výsledky, výsledky požárního útoku, výsledky běhu na 100 m a výsledky jednotlivců.
26.5.2001 Dvacet soutěžních družstev ze šestnácti Sborů dobrovolných hasičů se utkalo na I.kole soutěže v požárním sportu, které se konalo v sobotu 26. května 2001 v Dráchově. Byla to soutěž v několika směrech v pravdě historická. Poprvé se v rámci našeho veselského okrsku zúčastnilo družstvo žen, po dlouhé době byly zastoupeny všechny sbory našeho okrsku a navíc jsme přivítali i dva sbory z okrsku soběslavského, kde soutěž nepořádají. Při zahájení, na slavnostním nástupu, pan Liška z pořádajícího SDH Dráchov stručně seznámil přítomné se stoletou historií dobrovolné hasičské práce v obci. Poté byl položen věnec k památníku padlých z 1. světové války. Všichni se pak přesunuli na louku v horní části obce, kde byla po poradě rozhodčích a velitelů družstev ve 13 hodin soutěž zahájena. Nádherné, v podstatě letní, počasí provázelo celý její průběh a tak všichni soutěžící měli pro své výkony ideální podmínky. Vše probíhalo podle předem stanoveného harmonogramu a tak byla okolo 17 hodiny hotovo a mohlo následovat vyhlášení výsledků. Nejlepší družstva v jednotlivých kategoriích byla odměna poháry či lahvemi lahodných moků, které jistě přišli při oslavách vhod. V průběhu soutěže bylo možné si prohlédnout techniku, se kterou se přijeli pochlubit příslušníci Hasičského záchranného sboru v Táboře, bylo zajištěno občerstvení a pro zájemce vyhrávala dechovka. Po skončení bylo pro soutěžící připraveno občerstvení v restauraci pana Fouska a večer se tamtéž konala taneční zábava. Soutěž proběhla hladce, bez jakýchkoliv problémů, za což patří dík jak místnímu sboru, tak všem rozhodčím a sčítací komisi, kteří se na tom nemalým dílem podíleli.
24.5.2001 Schůzka a porada sboru rozhodčích v místě konání soutěže v 18.30.
21.5.2001 Byly stanoveny sestavy našich soutěžních družstev pro soutěž.
19.5.2001 Zde jsou k dispozici propozice soutěže.
19.5.2001 Pozvánka pořádající SDH v Dráchově je k dispozici zde.
19.5.2001 Místo konání soutěže můžete najít na mapovém centru portálu Atlas.

Rubrika: Co se děje, Aktualizace: 27.5.2001; 20:49:26   -Začátek stránky-   -Zpět-