20. 5. 2023 - Základní kolo soutěže v požárním sportu, Vlkov
Krásné slunečné počasí přivítalo v sobotu 20. 5. 2023 ve Vlkově reprezentanty sborů dobrovolných hasičů z okrsku Veselí nad Lužnicí na základním kole soutěže v požárním sportu.

Pořádajících hasiči připravili perfektní dráhy pro 23 zúčastněných družstev ve třech kategoriích. Své reprezentanty vyslalo 11 ze 14 sborů dobrovolných hasičů, které jsou v okrsku Veselí nad Lužnicí organizovány. Chyběli zástupci Řípce, Zálší a Žíšova.

Nejpočetněji obsazena byla kategorie mladších mužů, kde se zúčastnilo 10 družstev. Kategorie starších mužů (nad 35 let) měla na startu 8 týmů a kategorie mladších žen 5 týmů. V celkovém pořadí se sčítají tři nejlepší časy z běhu na 100 m s překážkami jednotlivců a čas z požárního útoku.

Sestava Muži mladší: Březina Jaroslav, Horváth Jiří, Jakeš Filip, Jakeš Jakub, Janák Matěj, Jůn Jiří, Lukšík Michal

Sestava Muži starší A: Benda Radek, Filípek Roman, Fukal Karel, Jakeš Jiří, Jedlička Roman, Urban Milan, Urban Roman

Sestava Muži starší B: Čížek Petr, Horváth Karel, Janák Jiří, Kaisler Stanislav, Macek Karel, Podlaha František, Šimonovič Petr

Výsledky soutěže: ke stažení zde.

Byly předány i tři speciální diplomy, titul nejrychlejší starosta obce získal domácí Lukáš Kukačka, veteránem soutěže byl Jiří Hanzlík z Klečat a benjamínkem soutěže Anna Havlíčková z Dráchova.

Několik fotek z akce najdete v naši Fotogalerii.