24.9.2006 - Tráva mezi tratěmi - třikrát a dost
Do třetice na místo, kde se rozdvojují železniční tratě Veselí n.L. - Praha a Veselí n.L. - Havl.Brod. a kde se opět rozhořel požár trávy a náletových křovin, vyjížděla zásahová jednotka SDH Veselí nad Lužnicí v neděli 24.9.2006 dopoledne.
       
Datum zásahu: 24.9.2006 Typ zásahu: Požár
Adresa, objekt: Louka mezi železničními tratěmi Veselí n.L. - Praha a Veselí n.L. - Havl.Brod Technika: CAS-32 Tatra 815
       
Oznámení: - Zahájení zásahu: 11.10
Vyhlášení poplachu: 11.01 Odjezd na základnu: 14.40
Výjezd jednotky: 11.06 Příjezd na základnu: 14.46
Příjezd k zásahu: 11.10    
       
Velitel jednotky: Březina Jaroslav ml. Zasahovali: Kaisler Stanislav
Fukal Karel
Benda Radek
   
Stručný popis činnosti: Naše jednotka byla na místě zásahu jako první. Průzkumem bylo zjištěno, že hoří tráva na louce a náspu, kde se rozdvojují železniční tratě Veselí n.L. - Praha a Veselí n.L. - Havl.Brod. Naše jednotka pomocí vysokotlakého proudu a jednoduchých hasebních prostředků začala požár lokalizovat ve směru šíření, které podporoval silný vítr. Poté co se na místo zásahu dostavila jednotka HZS ČD (CAS-32 Tatra 815) jsme náš vysokotlaký proud přesunuli podél železniční trati Veselí n.L. - Havl.Brod a také na témže úseku rozvinuli jeden proud C. Velitel zásahu(HZS ČD) mezitím povolal také jednotku HZS Soběslav, rovněž s vozidlem CAS-32 Tatra 815, která zasahovala ve směru šíření k podniku Grena. Po vyčerpání cisterny naše jednotka dojela k Čistírně odpadních vod Veselí n.L., kde z hydrantu doplnila vodu, kterou pak doplnila do CAS-32 Tatra 815 HZS ČD. Po druhém doplnění vody u ČOV jednotka pokračovala v likvidaci požáru na náspu trati Veselí n.L. - Havl.Brod. Po likvidaci požáru na přiděleném úseku se naše jednotka vrátila na pokyn velitele zásahu na základnu.

Fotografie ze zásahu najdete v rubrice Fotogalerie.

Rubrika: Zásahy, Aktualizace: 26.9.2006; 22:32:09   -Začátek stránky-   -Zpět-