100 let SDH Miřetice - 3.-5. srpna 2001
Foto 01 Foto 02 Foto 03 Po příjezdu na místo jsme se částečně ubytovali na paloučku vedle hasičárny ve stanech a částečně přímo v klubovně hasičárny.

Foto 04 Foto 05 Od sedmi začínala slavnostní schůze, na kterou jsme dorazili již částečně mokří od začínající bouřky. Po krátkém výletu do historie, kdy byly přečteny ukázky ze starých kronik, zhodnocení současné práce místního sboru, předání nového praporu a vyznamenání slavnostní program skončil.

Foto 06 Foto 07 Pak přišla na řadu večeře a po ní dvě smrště. Nejprve slivovicová a potom větrná. Zatímco ta první byla velmi dlouhá, ale škody na majetku nenapáchala, té druhé se podařilo chvíli poté co začala hrát místní kapela vyhodit elektřinu tak dokonale, že, s malými přestávkami, nešla až do oběda druhého dne.

Foto 08 Foto 09 Foto 10 Foto 11 Za vydatné pomoci našeho sboru však kapela i dlouho po půlnoci pokračovala i bez proudu.

Foto 12 Foto 13 Sobotní dopoledne jsme strávili každý jinak, někdo dospával dluh z předchozího dne, někdo byl navštívit památník v blízké obci Ležáky, někteří se tam svezli na této historické krasavici.

Foto 14 Foto 15 Foto 16 Oficiální program druhého dne začal po obědě slavnostním průvodem obcí, kde místní sbor a jejich kolegové z okolí předvedli za doprovodu Hasičské kapely ze Skutče svoji historickou i současnou techniku.

Foto 17 Foto 18 Foto 19 Průvod končil na místním stadionu, kde se po nástupu, státní hymně a ukázkách techniky rozeběhla soutěž v požárním sportu.

Foto 20 Foto 21 Foto 22 Na startu a při svém soutěžním pokusu naše družstvo veteránů, doplněné třemi mladšími. Zleva jsou Roman Urban, Stanislav Kaisler, Jaroslav Březina ml., Václav Urban, Zdeněk Pícha, Bohumil Kobliška a Jaroslav Březina.

Foto 23 Foto 24 Foto 25 Pak následovala pivní štafeta, která nastoupila (opět zleva) ve složení Eva Březinová, Josef Karták a Václav Urban.

Foto 26 Foto 27 Foto 28 Vyhlášení výsledků pro nás nebylo vůbec nepříjemné, dá se říci, že jsme rozhodně ostudu neudělali.

Foto 29 Foto 30 Večer někdo vyrazil do hospody, někdo na taneční zábavu, ale většinou jsme zůstali v našem dočasném táboře a šli brzo spát.

Foto 31 Foto 32 Přesto balení, v šest ráno a za vytrvalého deště, působilo někomu problémy.

Foto 33 A tady celé naše výprava, těsně před odjezdem k domovu.

Foto 34 Foto 35 No a když už jsme byli doma, tak samozřejmě první cesta musela vést na základnu do "Áčka".

Rubrika: Fotogalerie, Aktualizace: 7.8.2001; 17:06:02   -Začátek stránky-   -Zpět-