Školení nositelů dýchací techniky - 28. srpna 1999
Foto A Sešli jsme se v 7.30 a jako obvykle měli malé spoždění. Všichni, kdo se dostavit měli, tak učinili a tak nám již nic nebránilo v odjezdu.

Foto B Pár minut čekáme před vchodem na instruktora. Protiplynový polygon si táborští hasiči vybudovali sami, svépomocí. Soustava klecí je navržena tak, aby bylo možno měnit trasu, kterou je třeba při výcviku procházet.

Foto C Nejprve samozřejmě laická kontrola. Jen taková poznámka - hoši nejsou radioaktivní, to jen správně funguji reflexní nášivky na obleku.

Foto D Polygon se prochází ve dvojicích, takže zbýva zkontrolovat tlak, zapsat jej do protokolu a již první míří do "klecí".

Foto E My ostatní je díky dvěma kamerám můžeme sledovat na monitoru. A protože polygon je vybaven i mikrofony, slyšíme také co se se uvnitř děje.

Foto F První dvojice to má za sebou, opět je třeba odečíst tlak a společně s časem jej zapsat do protokolu, instruktor pomáhá.

Foto G Mezitím se připravuje další dvojice, celkem jsou čtyři. Vystřídají se tak všichni, kteří mají v našem sboru tu čest honosit se titulem nositel dýchací techniky.

Foto H A teď již to mají za sebou všichni. Následuje chvilka teorie a teď jen čekáme až se flašky dofoukají. No a za tři měsíce si to zopakujeme.

Rubrika: Fotogalerie, Aktualizace: 4.3.2001; 13:53:23   -Začátek stránky-   -Zpět-