7. 5. 2022 - Základní kolo soutěže v požárním sportu, Dráchov
V sobotu 25. 5. 2019 se sjelo do Borkovic, kde si místní Sbor připomínal 120. výročí založení, 23 soutěžních družstev Sborů dobrovolných hasičů okrsku Veselí nad Lužnicí na základní kolo soutěže v požárním sportu.

Po dvouleté přestávce, která byla způsobena protiepidemickými opatřeními, se v sobotu 7. 5. 2022 v Dráchově opět sjeli hasiči z okrsku Veselí nad Lužnicí na základní kolo soutěže v požárním sportu. Na start se postavilo 24 soutěžních družstev.

Celou soutěž, která byla ze strany pořádajících hasičů perfektně připravena, bohužel poznamenalo počasí. Po celonočním dešti se ještě během nástupu na hasiče snášelo drobné mrholení, a tak bylo z důvodu bezpečnosti soutěžích rozhodnuto o vynechání překážek z disciplíny 100 m jednotlivců, soutěžící jen spojovali hadice. Své reprezentanty vyslalo 12 ze 14 Sborů dobrovolných hasičů, které jsou v okrsku Veselí nad Lužnicí organizovány. Chyběli zástupci Řípce a Žíšova.

Soutěžilo se ve třech kategoriích. Nejpočetněji obsazena byla kategorie mladších mužů, kde se zúčastnilo 10 družstev. Kategorie starších mužů (nad 35 let) měla na startu 8 týmů a kategorie mladších žen 6 týmů. V celkovém pořadí se sčítají tři nejlepší časy z běhu na 100 m s překážkami jednotlivců a čas z požárního útoku.

Náš Sbor dobrovolných hasičů Veselí nad Lužnicí postavil na start dvě soutěžní družstva – mladší muže a starší muže. Zatímco mladší muži obsadili velice solidní čtvrtou pozici, „důchodcům“ se pokazilo snad vše, na co sáhli.

Sestava Muži mladší: Březina Jaroslav, Jakeš Filip, Jakeš Jakub, Jůn Jiří, Lukšík Michal, Skála Václav, Urban Petr

Sestava Muži starší: Benda Radek, Filípek Roman, Fukal Karel, Jakeš Jiří, Jedlička Roman, Urban Milan, Urban Roman



Výsledky soutěže: ke stažení zde.


Několik fotek z akce najdete v naši Fotogalerii.