25. 9. 2021 - 22. ročník Memoriálu Josefa Žahoura, Veselí nad Lužnicí
Kvůli Veselským slavnostem se letošní, 22. ročník, Memoriálu Josefa Žahoura konal o týden déle, než je jeho tradiční termín a kvůli konfliktu s termínem jiné dětské soutěže proběhla soutěž pouze v kategorii dospělých. I v tomto netradičním termínu se naštěstí podařilo trefit krásné slunečné počasí a pořadatelé mohli na startu přivítat dvacet jedna soutěžních družstev.

Soutěžilo se podle speciálních pravidel. Voda se čerpá z podúrovňového zdroje – řeky Lužnice. Hadice jsou poskládány v kotoučích na přední hraně základny a soutěžící musí na útočném vedení překonávat překážku s oknem. Na start postavilo 16 družstev v kategorii mužů a 5 družstev v kategorii žen.

V kategorii žen si vítězství odváží tým Smrkova, který si vylepšil své loňské druhé místo. Na druhou příčku se svým výkonem dostal tým žen z Přehořova. Třetí příčku již potřetí za sebou získala děvčata z Miřetic. V mužské kategorii skončila nadvláda týmů z Frahelže. Obrovského úspěchu dosáhl tým Veselí nad Lužnicí B, který zaběhl rekordní čas veselských týmů v celé historii soutěže a zvítězil. Je to poprvé od roku 2005 kdy mezi muži zvítězil tým z našeho města. Časem jen o necelou sekundu horším se na druhou příčku dostal tým Přehořova, obhájil tak pozici z loňska a vyrovnal výkon svých ženských kolegyň. Na třetí příčce najdeme fenomén posledních ročníků, tým Frahelž Pardál.

Kromě vítězného týmu Veselí nad Lužnicí B, který zúročil to, že přes své mládí již několik let soutěží ve stejné sestavě, naše město reprezentovala v kategorii mužů další dvě družstva veselských hasičů a jeden tým z Horusic. Veteráni z týmu Veselí nad Lužnicí A převedli pokus bez větších chyb a obsadili dvanácté místo. Družstvo Veselí nad Lužnicí C se poskládalo na poslední chvíli a doplatilo na přeci jen menší sehranost, výsledkem je deváté místo. Horusickým hasičům pokus nevyšel a skončili třináctí.

Veselské týmy nastoupily v následujících sestavách:
Muži A: Benda Radek, Filípek Roman, Fukal Karel, Jakeš Jiří, Jedlička Roman, Urban Milan, Urban Roman
Muži B: Březina Jaroslav, Jakeš Filip, Jakeš Jakub, Jůn Jiří, Lukšík Michal, Skála Václav, Urban Petr
Muži C: Čížek Petr, Janák Jiří, Janák Matěj, Horváth Karel, Tišer Marian, Záhora Jaroslav, Záhora Vojtěch


Několik obrázků ze soutěže najdete ve Fotogalerii.

Nad soutěží převzal záštitu starosta Města Veselí nad Lužnicí ing. Vít Rada a nemohla by se konat bez podpory sponzorů a partnerů, kterými byli Město Veselí nad Lužnicí, Kulturní dům Veselí nad Lužnicí, Veselské služby s.r.o., Penzion Na Soutoku, Rescue Team Veselí nad Lužnicí, RM GASTRO CZ s.r.o. Veselí n. L., efko cz s.r.o. Veselí n. L., VESCO spol. s r.o. Veselí n. L., Andy-auta s.r.o. Tábor, ZZN Pelhřimov a.s. a Partner in Pet Food CZ s.r.o. Veselí n. L. Poděkování zaslouží i Marek Máca Cihlář, který celou soutěž moderoval, rozhodčí, časoměřiči a všichni členové pořádajícího sboru za perfektní organizační zabezpečení soutěže.



ŽENY
PořadíDružstvo (okres)Čas
1.Smrkov (TA)36,76
2.Přehořov (TA)42,06
3.Miřetice (CR)42,14
4.Dolní Hořice (TA)46,90
5.Dráchov (TA)72,31


MUŽI
PořadíDružstvo (okres)Čas
1.Veselí nad Lužnicí B (TA)33,00
2.Přehořov (TA)33,81
3.Frahelž Pardál (JH)34,92
4.Třebějice (TA)38,00
5.Dráchov (TA)38,56
6.Lomnice nad Lužnicí (JH)39,51
7.Sviny (TA)41,40
8.Drahov (TA)43,93
9.Veselí nad Lužnicí C (TA)45,00
10.Miřetice (CR)45,32
11.Záhoří (JH)49,02
12.Veselí nad Lužnicí A (TA)51,74
13.Horusice (TA)56,01
14.Malovice (BN)71,80
15.Dolní Hořice (TA)NP
 Mažice (TA)NP