28. 8. 2021 - Mistrovství ČR dobrovolných hasičů v disciplínách TFA, Svitavy


V sobotu 28. srpna 2021 se na svitavském náměstí Míru konalo Mistrovství České republiky dobrovolných hasičů v disciplínách TFA (Toughest Firefighter Alive – Nejtvrdší hasič přežije). Poprvé v historii se jej zúčastnily také hasičky - ženy. Právo startu si vybojovala také členka SDH Veselí nad Lužnicí Karolína Fukalová.

Celý závod se skládal z čtyř úseků. Ženy na prvním úseku rozvinuly hadicové vedení s proudnicí na určenou vzdálenost, druhá část prvního úseku spočívala ve smotání těchto dvou hadic. Druhý úsek závodníky potrápil tzv. „Hammer boxem“, kde hasičky musí dvacetkrát udeřit šestikilovým kladivem. Následně musí závodník projít tunelem a tlačit před sebou 10 kg vážící barel. Předposlední částí tohoto úseku je tažení 80kg figuríny, následované překonáním tří metrové bariéry za pomocí žebříku a konečným seskokem z ní do matrace. Ve třetím úseku čekalo vytáhnutí 15kg břemene do výšky a těsně před koncem tohoto úseku museli závodníci ještě připojit proudnici k hydrantovému nástavci. Na posledním úseku museli závodníci od startu úseku běžet před výškovou budovu a pokračovali výstupem po schodech po značené trase do cíle, kde sepnutím ukončili časomíru úseku.

Karolína dosáhla výsledného čas 07:45,95 a mezi dvadvaceti startujícími obsadila 17. místo, což je výsledek, za který se rozhodně nemusí stydět.

Kompletní výsledky ke stažení zde (pdf).