10. 1. 2020 - Valná hromada SHČMS - Sboru dobrovolných hasičů Veselí nad Lužnicí

V klubovně hasičské zbrojnice se v pátek 10. 1. 2020 sešlo jednání Valné hromady SHČMS - Sboru dobrovolných hasičů Veselí nad Lužnicí.

PROGRAM:
  1. Zahájení, jmenování zapisovatele, volba ověřovatelů zápisu
  2. Volba návrhové a volební komise
  3. Předání vyznamenání
  4. Zpráva výboru o činnosti SDH
  5. Zpráva pokladníka SDH
  6. Zpráva kontrolní a revizní rady SDH
  7. Schválení výše členských příspěvků
  8. Návrh rozpočtu
  9. Plán činnosti
  10. Volby
  11. Diskuse
  12. Zpráva volební komise
  13. Usnesení, závěr
  14. Občerstvení, volná zábava

Jednání zahájil v 18:45 starosta SDH Stanislav Kaisler přivítáním všech přítomných členů SDH a hostů, kterými byli Vít Rada, starosta města Veselí nad Lužicí, Libor Šmahlík, velitel stanice Soběslav HZS JčK, Pavel Jech delegát výboru okrsku Veselí nad Lužnicí. Konstatoval, že dle presenční listiny je z 58 řádných členů Sboru přítomno 45, omluveno 9 a nepřítomno 5 členů SDH, což je potřebná nadpoloviční většina členů a Valná hromada tak je usnášeníschopná. 3 mladí členové byli přítomni všichni. Přítomní uctili minutou ticha památku dlouholetého člena Sboru pana Vojtěcha Křišťana, který zemřel 3. června 2019.

Následně Stanislav Kaisler přítomné seznámil s navrženým programem, který byl schválen v poměru hlasů 45 pro, nikdo proti a nikdo se nezdržel hlasování (45–0–0). Zapisovatelem byl jmenován Karel Fukal, jednatel sboru. Jako Ověřovateli zápisu byli navrženi Iveta Bendová a Roman Rosický (schváleno 45–0–0). Do návrhové komise byli navrženi Lenka Horváthová, David Zeman a Martina Fukalová. Návrhová komise byla v tomto složení schválena (45–0–0). Do volební komise byli navrženi Karel Macek, Jiří Jůn a Jaroslav Záhora. Návrhová komise byla v tomto složení schválena (45–0–0).

Starosta sboru Stanislav Kaisler předal medaile Za věrnost za 10 let Michaele Čížkové, Romanu Filípkovi, Františku Podlahovi a Václavě Podlahové. Čestné uznání SDH si pak převzala Karolína Fukalová. Stanislav Kaisler poté přítomným ukázal ocenění, které bude předáno panu Františku Podlahovi, jmenovci našeho člena, který na konci roku skončil ve funkci velitele stanice HZS v Táboře.

Náměstek starosty SDH Radek Benda předložil Zprávu o činnosti, hospodář Roman Jedlička Zprávu pokladní a předsedkyně KRR Václava Podlahová Zprávu revizní. Valná hromada dále hlasováním rozhodla, že výše členských příspěvků na rok 2020 zůstane ve výši 200,- Kč, s tím, že členové starší 70 let a mladší 18 let jsou od placení členského příspěvku osvobozeni (45–0–0). Následně Stanislav Kaisler přednesl návrh rozpočtu na rok 2020, který byl posléze schválen (45–0–0). S plánem činnosti na rok 2020 seznámil přítomné starosta SDH Stanislav Kaisler, tento plán byl schválen hlasováním (45–0–0).

Následujícím bodem programu byly volby. Starosta sboru Stanislav Kaisler nejprve nechal hlasovat, zda mají být volby veřejné, což bylo schváleno (45–0–0). Poté se slova ujal předseda volební komise pan Karel Macek, který řídil provedení jednotlivých hlasování a sčítání hlasů. Výsledky voleb jsou součástí zprávy volební komise.

V diskusi všichni přítomní hosté poděkovali Sboru za práci v uplynulém období a popřáli mu mnoho úspěchu v roce následujícím. Na závěr oficiální části seznámil přítomné se zprávou volební komise její předseda pan Karel Macek, tato zpráva byla schválena (45–0–0). Předsedkyně návrhové komise Lenka Horváthová přednesla návrh na usnesení, které bylo také následně schváleno (45–0–0).

SLOŽENÍ NOVĚ ZVOLENÉHO VÝBORU SDH:
Stanislav Kaisler - starosta
Radek Benda - náměstek starosty
Roman Urban - velitel
Filip Jakeš - strojník
Karel Horváth - jednatel
Roman Jedlička - hospodář
Petr Čížek - vedoucí kolektivu mladých hasičů
Eva Březinová - referentka žen
Jaroslav Březina - člen výboru
Jiří Jakeš - člen výboru
Václav Skála - člen výboru
Milan Urban - člen výboru
Petr Urban - člen výboru
Václava Podlahová - revizor

Dokumenty ke stažení:
Zpráva o činnosti
Plán činnosti na příští rok
Usnesení