25. 5. 2019 - Základní kolo soutěže v požárním sportu, Borkovice
V sobotu 25. 5. 2019 se sjelo do Borkovic, kde si místní Sbor připomínal 120. výročí založení, 23 soutěžních družstev Sborů dobrovolných hasičů okrsku Veselí nad Lužnicí na základní kolo soutěže v požárním sportu.

Celou soutěž, která byla ze strany pořádajících hasičů perfektně připravena, provázelo nádherné slunečné počasí a až při závěrečné zábavě s kapelou Wohryzek Band, kdy už to tolik nevadilo, se sneslo na louku u Blatského dvora pár kapek deště. Své reprezentanty vyslalo 11 ze 14 Sborů dobrovolných hasičů, které jsou v okrsku Veselí nad Lužnicí organizovány. Chyběli zástupci Řípce, Zlukova a Žíšova.

Soutěžilo se ve třech kategoriích. Nejpočetněji obsazena byla kategorie mladších mužů, kde se zúčastnilo 11 družstev. Kategorie starších mužů (nad 35 let), stejně kategorie mladších žen, měla na startu 6 týmů. V celkovém pořadí se sčítají tři nejlepší časy z běhu na 100 m s překážkami jednotlivců a čas z požárního útoku.

Náš Sbor dobrovolných hasičů Veselí nad Lužnicí postavil na start čtyři soutěžní družstva – mladší ženy, mladší muže a dva týmy starších mužů. A nezklamalo ani jedno, právě naopak. Ženské družstvo vybojovalo vítězství. Mladší muži a starší muži „A“ brali poháry za třetí místa a starší muži „B“ skončili čtvrtí.

Sestava Ženy mladší: Bendová Iveta, Filípková Markéta, Fukalová Karolína, Fukalová Martina, Jakešová Martina, Jedličková Petra, Janoušková Adéla, Lenghardtová Jitka, Urbanová Eva

Sestava Muži mladší: Březina Jaroslav, Jakeš Filip, Janák Matěj, Jůn Jiří, Lukšík Michal, Skála Václav, Urban Petr

Sestava Muži starší A: Benda Radek, Filípek Roman, Fukal Karel, Jakeš Jiří, Jedlička Roman, Urban Milan, Urban Roman

Sestava Muži starší B: Boháč René, Čížek Petr, Horváth Karel, Janák Jiří, Kaisler Stanislav, Macek Karel, Šimonovič Petr



Výsledky soutěže: ke stažení zde.


Několik fotek z akce najdete v naši Fotogalerii.