18. 1. 2019 - Valná hromada SHČMS - Sboru dobrovolných hasičů Veselí nad Lužnicí

V klubovně hasičské zbrojnice se v pátek 18. 1. 2019 sešlo jednání Valné hromady SHČMS - Sboru dobrovolných hasičů Veselí nad Lužnicí.

PROGRAM:
  1. Zahájení
  2. Jmenování zapisovatele, volba ověřovatelů zápisu
  3. Volba návrhové komise
  4. Ocenění členů
  5. Zpráva o činnosti
  6. Zpráva o hospodaření
  7. Zpráva revizní
  8. Volba delegátů na Valnou hromadu okrsku
  9. Návrh plánu činnosti
  10. Schválení výše členských příspěvků
  11. Návrh rozpočtu
  12. Diskuse
  13. Usnesení
  14. Občerstvení, volná zábava

Jednání zahájil v 1840 starosta SDH Stanislav Kaisler přivítáním všech přítomných členů SDH a hostů, kterými byli Vít Rada, starosta města Veselí nad Lužicí, Ladislav Sýkora místostarosta města Veselí nad Lužnicí a Jan Kubíček, zástupce velitele okrsku Veselí nad Lužnicí. Konstatoval, že dle presenční listiny je z 60 řádných členů Sboru přítomno 39, omluveno 13 a nepřítomno 8 členů SDH, což je potřebná nadpoloviční většina členů a Valná hromada tak je usnášeníschopná. Ze 4 mladých členů byli přítomni 3 a nepřítomen 1.

Následně Stanislav Kaisler přítomné seznámil s navrženým programem, který byl schválen v poměru hlasů 39 pro, nikdo proti a nikdo se nezdržel hlasování (39–0–0). Do návrhové komise byli zvoleni Karolína Fukalová, Jakub Jakeš a Jiří Jůn. Návrhová komise byla v tomto složení schválena (39–0–0). Zapisovatelem byl jmenován Karel Fukal, jednatel sboru. Jako ověřovatelky zápisu byly navrženy Martina Jakešová a Petra Jedličková (schváleno 39–0–0).

Starosta sboru Stanislav Kaisler spolu se starostou města Vítem Radou následně ocenili některé členy sboru. Stužka Za věrnost za 50 let členství byla udělena Zdeňku Píchovi a Václavu Urbanovi, medaile Za věrnost za 10 let Sylvě Hroudové. Čestné uznání SDH si pak převzali Jaroslav Březina ml., Jakub Jakeš, Jiří Jůn, Václav Skála a Jiří Janák. Stanislav Kaisler poté z rukou Jana Kubíčka převzal Pamětní list a medaili, kterou veselským hasičům při příležitosti 100. výročí založení Československa udělilo za dlouhodobou vynikající práci Okresní sdružení hasičů v Táboře.

Místostarosta SDH Radek Benda předložil Zprávu o činnosti, hospodář Roman Jedlička Zprávu pokladní a předsedkyně KRR Václava Podlahová Zprávu revizní. Jako delegáti na valnou hromadu okrsku, která se bude konat 25. ledna 2019 byli schváleni Stanislav Kaisler, Radek Benda a Roman Jedlička (39–0–0).

S plánem činnosti na rok 2019 seznámil přítomné starosta SDH Stanislav Kaisler, tento plán byl schválen hlasováním (39–0–0). Valná hromada dále hlasováním rozhodla, že výše členských příspěvků na rok 2019 zůstane ve výši 200,- Kč, s tím, že členové starší 70 let a mladší 18 let jsou od placení členského příspěvku osvobozeni (39–0–0). Následně Stanislav Kaisler přednesl návrh rozpočtu na rok 2019, který byl posléze schválen (39–0–0).

V diskusi všichni přítomní hosté poděkovali Sboru za práci v uplynulém období a popřáli mu mnoho úspěchu v roce následujícím. Na závěr oficiální části předsedkyně návrhové komise Karolína Fukalová přednesla návrh na usnesení, které bylo následně schváleno (39–0–0).

Dokumenty ke stažení:
Zpráva o činnosti
Plán činnosti na příští rok
Usnesení