19. 5. 2018 - Okrskové kolo soutěže v požárním sportu, Mažice
V sobotu 19. 5. 2018 se sjelo do Mažic, kde místní Sbor slavil 120. výročí založení, 23 soutěžních družstev Sborů dobrovolných hasičů okrsku Veselí nad Lužnicí na okrskové kolo soutěže v požárním sportu.

Celou soutěž, která byla ze strany pořádajících hasičů perfektně připravena, provázelo slunečné počasí, jen závěr malinko zdržela dešťová přeháňka. Své reprezentanty vyslalo 12 ze 14 Sborů dobrovolných hasičů, které jsou v okrsku Veselí nad Lužnicí organizovány. Bohužel opět chyběli zástupci Valu a Žíšova.

Soutěžilo se ve třech kategoriích. Nejpočetněji obsazena byla kategorie mladších mužů, kde se zúčastnilo 12 družstev. Kategorie starších mužů (nad 35 let) měla na startu 5 týmů a kategorie mladších žen byla obsazena 6 týmy. V celkovém pořadí se sčítají tři nejlepší časy z běhu na 100 m s překážkami jednotlivců a čas z požárního útoku.

Náš Sbor dobrovolných hasičů Veselí nad Lužnicí postavil na start čtyři soutěžní družstva, mladší ženy, dvě družstva mladších mužů a družstvo starších mužů.

Sestava Ženy I.: Filípková Kristýna, Filípková Markéta, Fukalová Karolína, Hroudová Sylva, Podlahová Václava, Urbanová Eva, Urbanová Michaela

Sestava Muži I. A: Březina Jaroslav, Jakeš Filip, Jakeš Jakub, Jůn Jiří, Skála Václav, Urban Petr, Záhorský Matěj

Sestava Muži I. B: Boháč René, Hrouda Dominik, Janák Jiří, Janák Matěj, Málek Lukáš, Záhora Jaroslav, Zeman David

Sestava Muži II.: Benda Radek, Filípek Roman, Fukal Karel, Jakeš Jiří, Jedlička Roman, Urban Milan, Urban Roman


Výsledky soutěže: ke stažení zde.


Několik fotek z akce najdete v naši Fotogalerii.