20. 5. 2017 - Okrskové kolo soutěže v požárním sportu, Sviny
V sobotu 20. 5. 2017 se sjelo do Svinů, kde místní Sbor slavil 120. výročí založení, 23 soutěžních družstev Sborů dobrovolných hasičů okrsku Veselí nad Lužnicí na okrskové kolo soutěže v požárním sportu.

Celou soutěž, která byla ze strany pořádajících hasičů perfektně připravena, provázela zamračená obloha, ale největší hrozba, déšť, se fotbalovému hřišti, kde se soutěž konala, naštěstí vyhnula. Své reprezentanty vyslalo 12 ze 14 Sborů dobrovolných hasičů, které jsou v okrsku Veselí nad Lužnicí organizovány. Bohužel opět chyběli zástupci Valu a Žíšova.

Soutěžilo se ve třech kategoriích. Nejpočetněji obsazena byla kategorie mladších mužů, kde se zúčastnilo 12 družstev. Kategorie starších mužů (nad 35 let) měla na startu 5 týmů a kategorie mladších žen byla obsazena 6 týmy. V celkovém pořadí se sčítají tři nejlepší časy z běhu na 100 m s překážkami jednotlivců a čas z požárního útoku.

Náš Sbor dobrovolných hasičů Veselí nad Lužnicí postavil na start čtyři soutěžní družstva, mladší ženy, dvě družstva mladších mužů a družstvo starších mužů. Ženské družstvo, doplněné oproti loňsku dalšími nováčky, po nepovedeném útoku skončilo čtvrté. Mladší muži A naopak pokazili stovky a skončili šestí. Mladší muži B měli v sestavě čtyři mladé hasiče, kteří mezi dospělými absolvovali svou premiéru, přesto jejich výkon stačil na slušnou desátou příčku. Starším mužům se rovněž nepovedl útok a na stovkách ztrátu nedohnali, takže skončili čtvrtí.

Sestava Ženy I.: Filípková Kristýna, Filípková Markéta, Jedličková Petra, Kášková Nikola, Klestilová Kateřina, Urbanová Michaela, Urbanová Tereza

Sestava Muži I. A: Březina Jaroslav, Hrouda Dominik, Jakeš Filip, Jakeš Jakub, Jůn Jiří, Skála Václav, Záhorský Matěj

Sestava Muži I. B: Horváth Karel, Janák Jiří, Janák Matěj, Málek Lukáš, Sedláček Jan, Záhora Jaroslav, Zeman David

Sestava Muži II.: Benda Radek, Filípek Roman, Fukal Karel, Jakeš Jiří, Jedlička Roman, Urban Milan, Urban Roman


Výsledky soutěže: ke stažení zde.


Několik fotek z akce najdete v naši Fotogalerii.