21.6.2008 - Hasiči z kopce sjeli sedmkrát
Výraznou početní převahu ve startovním poli vozidel při Jízdě z kopce na čemkoliv v rámci Veselských slavností 2008 dokázali veselští dobrovolní hasiči proměnit i v medailová umístnění.

Celkem se v horkém sobotním odpoledni dne 21.června 2008 postavilo na start devět nejrůznějších vozidel, z toho jich sedm připravili členové Sboru dobrovolných hasičů Veselí nad Lužnicí či jejich ratolesti. Tato převaha v kvantitě se nutně projevila i v kvalitě a také v hodnocení odborné poroty, která se skládala z přítomných starostů obcí se jménem Veselí v názvu. Ti byli jízdě přítomni v rámci 16.setkání Veseláků, které letos pořádalo naše město.

První místo obsadil krásný brouček pod názvem Hasičský plážový automobil. Druhá příčka patřila vozidlu nejrozměrnějšímu, které soutěžilo pod názvem Veselí Beach. O třetí místo se podělil Půllitr jaký svět neviděl a jediné nehasičské vozidlo na stupních vítězů, totiž 1.mezimostská paroplavební společnost R.Virt a synové.

Další naše vozidla se postavila na start pod názvy Heduš a Milouš - hasiči ve výslužbě, Jak se rodí hasiči, Jak končí hasiči a Škrlovic rodinka.

Obrázky z přípravy vozidel a z vlastní soutěže najdete ve Fotogalerii.

Rubrika: Co se děje, Aktualizace: 23.6.2008; 22:21:27   -Začátek stránky-   -Zpět-