7.12.2007 - Výroční valná hromada SDH Veselí n.L.

V klubovně hasičské zbrojnice se v pátek 7.12.2007 sešlo jednání Výroční valné hromady Sboru dobrovolných hasičů Veselí nad Lužnicí.

    PROGRAM:
  1. Zahájení
  2. Volba návrhové komise
  3. Zpráva o činnosti SDH v roce 2007
  4. Zpráva pokladníka SDH za rok 2007
  5. Zpráva Kontrolní a revizní rady SDH za rok 2007
  6. Plán činnosti na rok 2008
  7. Volba nového člena výboru SDH
  8. Vyznamenání členů SDH
  9. Diskuse
  10. Usnesení, závěr
  11. Občerstvení, volná zábava
       Jednání zahájil starosta SDH pan Stanislav Kaisler přivítáním hostů - starosty Města Veselí n.L. pana Jaromíra Nováka, místostarosty Města Veselí n.L. pana Václava Matějů a zástupce ÚO HZS JčK Tábor pana Jana Pípala a přivítáním všech přítomných. Do návrhové komise byli zvoleni pánové Karel Horváth a Radek Benda.
       Velitel SDH pan Jaroslav Březina ml. předložil Zprávu o činnosti od minulé valné hromady, hospodář pan Roman Jedlička Zprávu pokladní a předseda KRR pan Březina Jaroslav Zprávu kontrolní a revizní rady Sboru. S plánem činnosti na rok 2008 seznámil přítomné starosta SDH.
       V souvislosti se změnami v zásahové jednotce starosta SDH Valné hromadě předložil návrh, aby se pan Záhora Jaroslav, nový velitel družstva zásahové jednotky, stal členem výboru SDH. Návrh byl Valnou hromadou schválen.
       Z rukou starosty SDH a velitele SDH poté převzal Medaili Za věrnost 10 let pan Petr Čížek. Následně pak oba předali panu Janu Pípalovi Medaili Za zásluhy, kterou Sbor dobrovolných hasičů při příležitosti jeho odchodu do výslužby ocenil dlouholetou vynikající spolupráci zejména se zásahovou jednotkou.
       V diskusi starosta města pan Novák dále ve svém příspěvku informoval, že během měsíce ledna příštího roku by mělo dojít k přestěhování Domu dětí a mládeže z objektu hasičské zbrojnice. Podal také informaci o řešení situace v domě pana Nachtmana na Budějovické 199. Pan Pípal poděkoval ve svém příspěvku za ocenění, vyzdvihl stoupající úroveň zásahových jednotek vyššího typu v celém okrese. Připomněl, že HZS se bez fungujících zásahových jednotek Sborů dobrovolných hasičů neobejde. V souvislosti s novým služebním zákonem a zpřísňujícími se předpisy dochází k úbytku příslušníků HZS na jednotlivých směnách jak v Táboře tak v Soběslavi a včasná přítomnost zasahujících dobrovolných hasičů tak je nutností. Pan František Klouda poděkoval Sboru dobrovolných hasičů za to, že byl navržen a následně oceněn Cenou města Veselí n.L. za rok 2006. Starostovi města panu Novákovi poděkoval za vyřešení situace s Domem dětí a mládeže, protože i z jeho pohledu je rozrůstající se vybavení zásahových jednotek nevhodně uloženo v garážích a prostory uvolněné Domem dětí a mládeže se tak budou hodit. Pan Kaisler informoval, že stejně jako v předchozích letech bude vytvořen kalendář na příští rok z fotografií z činnosti SDH a také budou vytvořena DVD s fotografiemi a videi z činnosti za uplynulý rok, zájemci mohou vyplnit objednávky, které jim byli předány.
       Na závěr oficiální části předseda návrhové komise pan Horváth přednesl návrh na usnesení, které bylo následně schváleno.

Několik fotografií z Valné hromady se nachází v naší Fotogalerii.

Dokumenty ke stažení:
Zpráva o činnosti
Zpráva pokladní
Zpráva Kontrolní a revizní rady
Plán činnosti na příští rok
Usnesení

Rubrika: Co se děje, Aktualizace: 14.12.2007; 11:42:20   -Začátek stránky-   -Zpět-