23.9.2006 - 7.ročník Memoriálu Josefa Žahoura
         Před kulturním domem ve Veselí nad Lužnicí se v sobotu 23.září utkalo 16 družstev mužů a 3 družstva žen z okresů Tábor, Jindřichův Hradec a Chrudim v požárním útoku na 7.ročníku Memoriálu Josefa Žahoura, který uspořádal Sbor dobrovolných hasičů ve Veselí nad Lužnicí. Den pak byl zakončen posezením veselských hasičů, jejich rodinných příslušníků, přátel a také hostů z Miřetic v Arabele.

         Jako obvykle se soutěžilo podle upravených pravidel požárního sportu. Zejména čerpání vody z řeky, hadice na základně poskládané v kotoučích a překážka (okno) na útočném vedení o hodně více přibližují takovýto požární útok skutečným podmínkám při zásahu a jsou tak základem pro lepší výcvik zásahových jednotek Sborů dobrovolných hasičů. Každé družstvo mělo letos k dispozici dva pokusy, takže případný nezdar v prvním pokusu bylo možné ještě napravit, což se mnoha družstvům také podařilo.

         V kategorii žen zvítězilo domácí družstvo SDH Veselí nad Lužnicí v čase 56,30 sec., druhé místo obsadila děvčata z Dráchova (61,43) a pohár za třetí místo si odvezly ženy z Valu (77,51). Mezi muži se z vítězství radovalo družstvo Lomnice nad Lužnicí, které dosáhlo času 38,11 sec., druhé místo si (stejně jako vloni) odváží hasiči z Vlkova n.L. (41,24) a třetí místo patřilo SDH Kardašova Řečice (45,81). (Kompletní výsledky 7.ročníku Memoriálu Josefa Žahoura).

         Letos se také po prvním pokusu pro Sbory z veselského okrsku vyhodnotilo pořadí jako náhrada za I.kolo soutěže v požárním sportu, které se nemohlo uskutečnit z důvodu povodně v jarních měsících. Výsledky I.kola soutěže v požárním sportu.

Několik fotografií z průběhu celého dne najdete ve Fotogalerii.

Rubrika: Co se děje, Aktualizace: 26.9.2006; 21:18:53   -Začátek stránky-   -Zpět-