8.7.2006 - Hučení do Hamerské vrby
Přestože se po celý den po nebi mraky a blesky jen honily, nad paloučkem okolo Hamerské vrby celou sobotu svítilo slunce a jen odpoledne spadlo pár kapek. Návštěvníci si tak v klidu mohli užít všechna plánovaná vystoupení v rámci multižánrového hudebního, divadelního a tanečního festiválku Hučení do Hamerské vrby 2006.

Festiválek, který navázal na šestiletou tradici podobné akce Opojné léto na Měruši, uspořádal Luděk Lou Myler ve spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů Veselí nad Lužnicí. Finančně také prostřednictvím Grantu na podporu živé kultury přispěl Jihočeský kraj.

Celý program zahájili hodinu po polední Vojta Vrtek a Jenda Brůček, kteří vystoupili s pohádkou O kouzelné kuličce, aneb jak Vojta k šikovnosti přišel. Na ně navázalo hudební vystoupení Tanečního orchestru Základní umělecké školy z Veselí nad Lužnicí. Vojta Vrtek pak předvedl i své žonglérské umění.

Českobudějovická kapela Smutný Karel odstartovala další blok se svou psychedelicko-rockovou muzikou. Do oblasti funky a reggae se publikum přeneslo s pražským seskupením 4SIGNS. Zábavu v pravdě lidovou znamenalo vystoupení šramlu Orchestr Péro za kloboukem. Táborská kapela Some other place nehrála táborové písně, jak se snažil dedukovat průvodce celým festivalem Xavier Baumaxa, ale rock. Martina Piras sice stála na jevišti sama, ale krátké lidové písně nejrůznější provenience v jejím podání zaplnili doslova celý areálek.

To již odbyla osmá hodina a po programu Jazz Frog v podání členek veselského tanečního studia Žába na podiu zazněla harmonika. Svou muzikou i povídáním si početné publikum podmanil Pražák z jihočeských Chotěmic Václav Koubek s doprovodnou kapelou. Po něm nastoupil další alternativec v oblasti folku, Xavier Baumaxa, který dorazil z Litvinoffa. Také jeho v některých písních doprovodili kolegové. Divadlo Kvelb sklidilo úspěch s pohádkou spíše pro dospělé Otesánek. Skvělou hudební tečku pak za celým programem festiválku napsali O.Š.N, další kapela s místem narození ve Veselí nad Lužnicí, která od Petra Korála z Pop&Rocku získala přezdívku "český Pearl Jam".

Úplný závěr obstaral ohňostroj, který připravil pan Virt a pro ty, kterým se ještě nechtělo spát, následovala filmová projekce.

Fotografie najdete ve Fotogalerii.

Hudba:
Václav Koubek & Band (-web-)
Xavier Baumaxa (-web-)
O.Š.N. (-web-)
Smutný Karel (-web-)
4SIGNS (-web-)
Some other place (-web-)
Orchestr Péro za kloboukem (-web-)
Martina Piras
Taneční orchestr ZUŠ Veselí n.L.

Divadlo:
Divadlo Kvelb (-web-)
Vojta Vrtek, kejklíř a žonglér (-web-)

Tanec:
Jazz Frog - Studio Žába Veselí n.L.

Rubrika: Co se děje, Aktualizace: 12.7.2006; 21:57:12   -Začátek stránky-   -Zpět-