6.5.2006 - Slavnostní zařazení CAS-32 Tatra 815 do výjezdu
Slavnostní zařazení rekonstruované CAS-32 Tatra 815 do výjezdu proběhlo v hasičské zbrojnici SDH Veselí nad Lužnicí. Symbolický klíč předali veliteli zásahové jednotky Jaroslavu Březinovi představitelé Města Veselí nad Lužnicí starosta pan Petr Hynek s místostarostou panem Jaromírem Novákem.

Jde o automobil CAS-32 Tatra 815 s rokem výroby 1985, který Městu Veselí nad Lužnicí odprodala firma RWE Transgas a.s. za zůstatkovou účetní hodnotu 80 000,- Kč a který byl 6.1.2006 slavnostně předána naší zásahové jednotce. Ještě před zařazením do výjezdu bylo rozhodnuto o provedení její částečná rekonstrukce.

Po návštěvě hasičského sboru v Lomnici nad Lužnicí, pro který na stejném typu automobilu prováděla repasi firma za cenu okolo jednoho miliónu korun, přicházíme na Město s návrhem, že pokud bude zakoupen potřebný materiál, provedeme rekonstrukci vlastními silami. Toto je schváleno a tak v únoru začínají první práce. Po opravách laku a výměně výstražného zařízení přichází kompletní demontáž vnitřních prostor nástavby, které jsou vlastně původní a současným potřebám naprosto nevyhovují.

Podle lomnického vzoru dostávají jednotlivé prostory novou podobu a tak vznikají místa pro uložení dýchací techniky, plovoucího čerpadla, motorové pily a dalšího potřebného vybavení, je také namontován naviják s vysokotlakou hadicí. Práce na repasi na téměř měsíc přerušili letošní povodně. Členové Sboru dobrovolných hasičů při rekonstrukci odpracovali přes 500 hodin. Náklady na nákup materiálu činili přibližně 70 000,- Kč. Některé další úpravy, jako např. přemístění žebříku pro výstup na nástavbu nebo výroba beden na ženijní nářadí, nás ještě čekají. Přesto však již můžeme z novou Tatrou počítat při zásazích.

Poděkování patří všem členům Sboru dobrovolných hasičů Veselí nad Lužnicí, kteří se na rekonstrukci podíleli a kteří svoji nezištnou prací vytvořili pro Město hodnoty mnohonásobně převyšující skutečné náklady na rekonstrukci tohoto vozidla.

Fotografie z průběhu rekonstrukce a ze slavnostního zařazení najdete ve Fotogalerii, technická data v rubrice Technika.

Rubrika: Co se děje, Aktualizace: 7.5.2006; 22:40:29   -Začátek stránky-   -Zpět-