12.5.2005 - Ocenění pro pana Františka Kloudu
         Nejvyšší vyznamenání, jaké může dobrovolný hasič v České republice získat, titul Zasloužilý hasič, převzal z rukou starosty Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska pana Karla Richtera v Centru hasičského hnutí na zámku v Přibyslavi dlouholetý člen a velitel Sboru dobrovolných hasičů Veselí nad Lužnicí pan František Klouda.

         Pan František Klouda se narodil v roce 1931 a je členem Sboru dobrovolných hasičů ve Veselí nad Lužnicí od roku 1948. Jako vedoucí kolektivu mladých hasičů vychoval několik generací svých nástupců, kteří mají díky jeho práci na co navazovat. Dlouhá léta vykonával funkci velitele zásahové jednotky Sboru dobrovolných hasičů města Veselí nad Lužnicí, zastával funkci jednatele okrsku Veselí nad Lužnicí, aktivně více než 20 let působil i ve Výkonném výboru Okresního sdružení hasičů v Táboře.

         V současné době je stále členem výboru Sboru dobrovolných hasičů ve Veselí nad Lužnicí, působí jako rozhodčí při soutěžích a svými radami a skušenostmi stále pomáhá těm mladším při jejich dobrovolné práci ve prospěch obyvatel a návštěvníků města. Titul Zasloužilý hasič, který obdržel, je zcela jistě ve správných rokou. Poděkování patří rovněž jeho manželce, paní Miriam Kloudové, která po celou dobu jeho hasičské kariéry stála po jeho boku a všemožně mu pomáhala.

Fotografie z předání najdete ve Fotogalerii.

Rubrika: Co se děje, Aktualizace: 23.5.2005; 9:58:04   -Začátek stránky-   -Zpět-