4.ročník memoriálu Josefa Žahoura, soutěž v požárním útoku - 4. října 2003

           Na novém místě před kulturním domem ve Veselí nad Lužnicí a podle nových pravidel se v sobotu 4.října utkalo 15 družstev mužů a 1 družstvo žen z okresů Tábor, Jindřichův Hradec a Chrudim v požárním útoku na 4.ročníku Memoriálu Josefa Žahoura, který uspořádal Sbor dobrovolných hasičů ve Veselí nad Lužnicí.

           Nová pravidla, která vychází ze starších propozic, podle kterých se dnes již nesoutěží, jsme zvolili zejména proto, že se voda čerpá z řeky a hadice musí být na základně poskládány v kotoučích. Tím se o hodně více přibližují skutečným podmínkám při zásahu a jsou tak základem pro lepší výcvik zásahových jednotek Sborů dobrovolných hasičů.

           Za poměrně velkého zájmu diváků si mezi muži pohár za vítězství odvezlo družstvo Zhoř u Tábora A, druzí skončili hasiči z Lomnice nad Lužnicí a třetí místo obsadil tým Zhoř u Tábora B. Mezi ženami a také v kategorii MIX (součet času družstva žen a mužů) bohužel domácím nepřijela konkurence a tak mohli slavit vítězství. Další pořadí v kategorii mužů: 4. Dráchov, 5.Veselí n.L. A, 6.Sviny A, 7.Miřetice, 8.Sviny B, 9.Veselí n.L. B, 10.Frahelž, 11. Dolní Hořice, 12. Přehořov, 13.Žíšov, 14.Zlukov, 15.Řípec.

           Jménem pořádajícího SDH bych chtěl poděkovat za bezproblémový průběh soutěže všem soutěžícím i rozhodčím z jiných sborů, kteří nám významně pomohli(Znamenaný, Emmer, David, Houdek, Dukát). Nejen za zajištění občerstvení pro diváky a soutěžící patří naše poděkování Kulturnímu domu, jmenovitě Marcele Rybářové a Martinu Slabému. No a neposlední dík patří celé rodině Kartákových za přípravu večerního posezení našich členů v Arabele a Jiřímu Ingortovi za hudební doprovod při této akci.


Rubrika: Co se děje, Aktualizace: 8.10.2003; 20:54:06   -Začátek stránky-   -Zpět-