II.kolo soutěže v požárním sportu, Pojbuky, 7.června 2003
         Nádherné slunečné počasí vytvořilo ideální podmínky pro konání II.kola soutěže v požárním sportu pro okres Tábor, které uspořádal Sbor dobrovolných hasičů Pojbuky v sobotu 7.června 2003 na místním fotbalovém hřišti. Patnáct družstev mužů a šest družstev žen předvedlo velice vyrovnané souboje s někdy velmi překvapivými výsledky.
         Družstva se utkala v disciplínách požární útok (pravidla PS, široké hadice, velmi těžké nástřikové terče HZS Tábor), štafeta 4 x 100 m (běžela se člunkovým způsobem, místo domečku pro všechny kategorie okno) a běh na 100 metrů z překážkami jednotlivců (z každého družstva 6 členů po jednom pokusu, 4 nejlepší časy se počítaly do celkové výsledku družstva).
         Mezi muži položili favorizovaná družstva z Nemyšle a Zhoře u Tábora základ pro svůj možný úspěch v běžeckých disciplínách, ovšem ani jednomu z nich se nevydařil požární útok. O prvenství tak překvapivě bojovala družstva Bělče a Chotěmic. Mezi nimi rozhodl až běh na 100 s překážkami jednotlivců, kde hasiči z Bělče získali rozhodující náskok. Druhé jsou Chotěmice a třetí obhájce prvenství, družstvo Nemyšle.
         Ženy začínali požárním útokem a jak se posléze ukázalo, byla právě toto disciplína, kde se rozhodovalo o konečném pořadí. V běžeckých disciplínách se totiž první tři družstva vešla do jedné vteřiny. Vítězství nakonec nejtěsnějším rozdílem obhájily loňské vítězky ze Zhoře u Mladé Vožice, druhá jsou děvčata z Bělče a třetí místo patří Chotěmicím.
         Okres Tábor bude v krajském III.kole soutěže, které se koná pro Jihočeský kraj v sobotu 14. června 2003 v Jindřichově Hradci, reprezentovat kromě vítězů dnešní soutěže (muži z Bělče a ženy ze Zhoře u Mladé Vožice) také obhájce vítězství z loňského roku, družstvo mužů z Nemyšle.

Výsledky kategorie MUŽI: celkem, požární útok, štafeta 4 x 100 m, součet časů 100m s překáž., jednotlivci.
Výsledky kategorie ŽENY: celkem, požární útok, štafeta 4 x 100 m, součet časů 100m s překáž., jednotlivci.

Rubrika: Co se děje, Aktualizace: 7.6.2003; 19:49:04   -Začátek stránky-   -Zpět-