Zpráva kontrolní a revizní komise SDH za rok 2000
V této části najdete přepis Zpráva kontrolní a revizní komise SDH za rok 2000 , kterou naší Výroční valné hromadě předložil předseda KRK pan Josef Srnec

       Tříčlenná KRR se schází pravidelně každý měsíc spolu s výborem SDH. Na své mimořádné schůzi dne 5. 12. se zabývala hospodařením sboru, vedením finančního deníku a úplností dokladů. Bylo zjištěno, že hospodaření sboru je velmi dobré. Příjmy za letošní rok činily 15.230,- Kč. Vydání 9.161,20 Kč. To je s přebytkem 6.068,80 Kč. Stav našich financí na začátku roku činil 11.727,70 Kč, z toho v pokladně 2.327,60 Kč a na vkladní knížce 9.400,10 Kč. K dnešnímu dni je stav pokladny 8.396,40 Kč, zatímco vklad na knížce zůstal beze změny. To znamená, že stav finančních prostředků k dnešnímu dni činí celkem 17,796,50 Kč. Na zvýšení zůstatku v pokladně má největší podíl sponzorský dar ve výši 10.000,- Kč. Z ostatních příjmů to byl výběr od členů za členské příspěvky v částce 3.130,Kč a startovné družstev na Memoriálu Josefa Žahoura v částce 2.100,- Kč. Výdaje sboru byly velmi hospodárné neboť díky dalším sponzorům byly náklady na občerstvení při výroční valné hromadě pouze 338,50 Kč. Dále na odvod členských příspěvků spolu s novými průkazy nových členů 2.770,- Kč, jedna smuteční kytice za 200,- Kč, dárkový balíček k životnímu jubileu za 205,- Kč, za razítko a papír na pozvánky 518,- Kč, příspěvek na činnost okrsku 100,- Kč, za sportovní oděv pro naše úspěšné družstvo žen 3.080,- Kč a výdaje na první ročník Memoriálu Josefa Žahoura 1.852,70 Kč. Z tohoto nákladu je největší položkou nájemné za vedlejší tréninkové hřiště za částku 1.500,- Kč, což se nám jeví značně vysoké vzhledem k tomu, že hasiči jsou zařízením Městského úřadu a financovány z rozpočtu města, zatímco toto nájemné, stejně tak i oblečení pro ženy, musíme financovat z vlastních prostředků. Myslím, že výše nájemného na necelý 1 den by odpovídala udržované ploše stadionu. Je třeba ocenit i přístup Městského úřadu, který na Memoriál zajistil velmi pěkné ceny, čímž ušetřil sboru další nemalou částku.

       Za zprávy starosty jste slyšeli, že se nám v letošním roce nepodařila prevence části města, což je i škoda pro náš příjem do pokladny, neboť tato částka za provedenou prevenci představovala v minulých létech docela významnou položku. Například v roce 1995 2.940,- Kč, v roce 1997 3.000; Kč a v roce 1998 4.930,- Kč.

       Kontrolní a revizní rada po projednání s pokladníkem sboru panem Jedličkou, ohledně vedení finančního deníku a ukládání dokladů, doporučila určitá opatření k zpřehlednění této evidence. Jinak vzhledem k tomu, že tuto funkci pan Jedlička vykonává prvním rokem, můžeme být s jeho prací spokojeni.

       Ve své zprávě bych chtěl zhodnotit i činnost výboru. Nový silně omlazený výbor zvolený na loňské valné hromadě se schází pravidelně. Schůze se řídí předem stanoveným programem, ke kterému jsou mnohdy přidány aktuelní problémy sboru. Účast na schůzích výboru se proti minulým létům podstatně zlepšila a tím se i zlepšila celková činnost sboru. Projevilo se to i na činnosti zásahové jednotky, která se školí a procvičuje pro případ zásahu. 9 zásahů jednotky v letošním roce svědčí o důležitosti této přípravy. Výboru se daří i rozšiřování členské základny a to 0 15 nových členů, z toho 8 žen a 7 mužů. Dostavují se i výsledky ve sportovním zápolení, ať již na sportovní soutěži a nebo účastí a výsledky na různých memoriálech. Nedostatkem zatím je, že nám chybí dorost a děti. I když při Memoriálu Josefa Žahoura vystoupení těch nejmenších bylo určitým náznakem k lepšímu.

       Myslíme, že rok 2000 můžeme hodnotit kladně, že klady převýšily naše nedostatky a že je to dobrý počinek ke vstupu do nového roku a nového tisíciletí. Jménem kontrolní a revizní rady Vám všem i Vašim blízkým přeji klidné prožití vánočních svátků a hodně štěstí, zdraví a úspěchů v roce příštím.

Rubrika: Co se děje, Aktualizace: 16.12.2001; 9:36:18   -Začátek stránky-   -Zpět-